Palashampoo Sensitive

Palashampoo

Shmapoo- ja hoitoainepalamme ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailta. Ekologinen, muoviton ja vedetön pala on herättänyt niin paljon mielenkiintoa ja kyselyitä, että päätin kirjoittaa mitä palat sisältältävät ja miten niitä käytetään.

Jo ensimmäisiä kertoja shampoopalaamme käyttäessä huomaa eron perinteisiin shampoisiin. Hiukset ovat ilmavammat sekä pehmeämmät. Myös hiusten pesuvälit pitenevät.

Tiesitkö, että shampoopalamme on :

Biohajoava

Silikoniton

Sulfaatiton

Parabeeniton

Kotimainen

Muoviton

Shampoopaloja löytyy yleensä kahdenlaisia:  saippuapohjaisia ja tensidipohjaisia.

Pienen Saippuapajan Sensitive -shampoopala on tehty kookospohjaisista miedosti pesevistä tensideistä. Ne ovat hyväksyttyjä myös luonnonkosmetiikassa. Shampoomme on sulfaatiton, muoviton ja parabeeniton. Pala on PH-tasapainotettu, joten voit käyttää palaa myös vartalon pesuun.

Vaikka teemme palasaippuoita, emme tee shampoopaloja saippuapohjaisina, koska PH-arvot saippuapohjaisilla shampoopaloilla eivät ole sopivia hiuksille ja hiuspohjalle. Saippuoiden sekä saippuapohjaisten palashampoiden PH-arvot liian korkeita hiustuotteille. Saippuapohjaiset palat jättävät hiukset usein myös tahmeiksi ja vaativat yleensä etikkahuuhteen. Olen testannut myös saippuapohjaisia paloja pidemmän aikaa ja todennut kookospohjaisista miedosti pesevistä tensideistä tehdyt palat huomattavasti paremmiksi hiuksille sekä päänahalle.

Tensidipohjaisissa palashampoissa käytetään myös sulfaatteja kuten SLS, SCS yms. jotka voivat ärsyttää ihoa ja hiuspohjaa. Pienen Saippuapajan paloissa ei käytetä sulfaatteja lainkaan. Sen sijaan palamme sisältää 

Raaka-aineet:

 • Pääraaka-aineena shampoopalassamme  on SCI. Se on hellävarainen pinta-aktiivinen vaihtoehto sulfaateille, joka valmistetaan kookosöljystä ja se on  biohajoava. SCI on miedoin sekä turvallisin pinta-aktiivinen aine.
 • Kaakaovoi 
 • Silkkiproteiini: Silkkiproteiini tekee hiuksista kiiltävämmät. Se kosteuttaa sekä parantaa hiusten rakennetta ja kiiltoa. Silkkiproteiini muodostaa ohuen kalvon hiuksen pintaan, joka suojaa lämpökäsittelyiden aiheuttamilta vaurioilta ja kulumiselta.
 • D-panthenol (B-vitamiini): Syväkosteuttaa kaikkia hiusten kerroksia ja parantaa itse hiuslaatua. Erityisesti kuivat ja vaurioituneet hiukset tarvitseva d-panthenolia toipuakseen. Se myös tekee hiuksista terveemmän näköiset.
 • Eteeriset öljy: Ylang Ylang, geranium ja laventeli

Käyttöohje:

 1. Kastele hyvin hiukset sekä  palashampoo.
 2.  Vaahdota shampoo hieromalla palaa hiuksiin ja hiuspohjaan tai ensin käsiin ja sitten hiuksiin. Jatka sitten vaahdon hieromista hiuksiin ja hiuspohjaan sormenpäillä. Tarvittaessa toista pesu.
 3. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä.
 4. Levitä hoitoaine https://www.pienisaippuapaja.fi/tuote/hoitoainepala/ 

Säilytys:

Shampoopala sekä hoitoainepala kannattaa säilyttää paikassa, jossa ne pääsevät kuivahtamaan pesukertojen välissä. Jos säilytät paloja märällä alustalla, ne pehmenevät ja vaikuttavat aineet liukenevat märälle alustalle. Itse säilytän shampoopaloja luffa-sienen päällä.  Silal-pussi toimii myös hyvin säilytykseen.  Pääasia on, että käyttökertojen välissä saippuapala pääsee kuivahtamaan ilmavassa paikassa. 

Miksi siirtyä shampoopalan käyttäjäksi:

 • Palashampoo on todella riittoisa. Shampoopala vastaa 2-3 shampoopulloa. Näin säästämme myös luontoa. Mikä parasta, palashampoo on täydellinen mukaan otettavaksi matkalle! Palashampoon ja –hoitoaineen saa pakattua pieneen tilaan käsimatkatavaroihi.
 • Palatuotteet eivät yleensä sisällä lainkaan vettä. Nestemäiset shampoot ja hoitoaineet sisältävät enimmäkseen vettä. INCI-listassa shampoopulloissa on water yleensä  ensimmäisenä listalla. Inci-listalla ensimmäisenä olevaa raaka-ainetta on eniten tuotteessa. Miksi kantaisit vettä pullossa kotiin!
 • Shampoopalat ovat ekologinen ja luontoa säästävä valinta. Koska shampoopalat eivät sisällä vettä, ne voidaan pakata pahvirasiaan. Näin ne vähentävät muovijätteen määrää.
 
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *